Bine ati venit pe comunitatea noastra HelpYou !!!
Echipa staff a forumului si a Metin2UniteD va ureaza o zi buna!!
Forum creat de Rudy.SHF

!nr3gistr3azat3 !!!
Copyright©Alig2011
 
AcasaPortalFAQInregistrareConectare

akm gata cu gluma sa incepem

Administrator
Rudy
Rudy
Administrator

Posts : 405
Reputation : 84
Join date : 10/04/2011
Age : 23
Location : La PC

akm gata cu gluma sa incepem Empty
http://helpyouforever.tk

akm gata cu gluma sa incepem Empty
MesajSubiect: akm gata cu gluma sa incepem akm gata cu gluma sa incepem Alarm-10Vin Apr 22, 2011 9:22 am

Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare
Crâmpeie de viaţă, adunate de pe la Turda – Câmpia Turzii şi satele dimprejur
Mormântul lui Adolf Hitler
Posted on 29 noiembrie 2009 by Zamfir POP 24

Unde se află mormântul lui Adolf Hitler? În cimitirul evreiesc din bd. Ion Mihalache din București. Evident că este vorba despre o coincidenţă de nume. Detaliile le puteţi afla în articolul scris de Răzvan Mateescu (i-am promis o bere şi a acceptat să-l preiau!):
Povestea mormintului lui Hitler din cimitirul evreiesc
În cimitirul evreiesc din bd. Ion Mihalache din București există un mormânt care, ani de-a rândul, a băgat groaza în cei care veneau să se reculeagă la căpătâiul rudelor decedate. “Aici se odichneşte remăşiţele mortuare ale reposatului Adolf Hitler încetat din viaţă la 26 octombrie 1892 în etate de 60 de ani. Rugaţi-vă pentru dânsul” – aceasta este inscripţia de pe controversata piatră funerară.
Totul a început acum mai multe decenii, în momentul în care un salariat al cimitirului a dat la o parte, cu mâna, plantele agățătoare care crescuseră în exces pe piatra tombală. Omului i-a stat inima-n loc. Când și-a mai revenit, a alertat imediat conducerea comunității evreiești. Cu toții s-au speriat. Nimeni nu știa cine a fost acel Adolf Hitler înmormântat la Filantropia și de ce se numea exact ca Dictatorul care poate, chiar la acea oră, semna un ordin de exterminare a evreilor. Pentru că țara se afla atunci într-o perioadă tulbure, inscripția românească de pe placa funerară a fost distrusă, ca să nu se dea amploare descoperirii şi ca să nu afle autorităţile române sau germane această poveste. Curios, Marius Mircu, decanul de vârstă al scriitorilor și ziariștilor evrei din România, a început să facă cercetări în legătură cu acest mormânt ciudat. A căutat prin revistele și ziarele vremii, unde a descoperit o reclamă a unui magazin de pălării din strada Regală, al cărui proprietar se numea chiar Adolf Hittler. Părea doar o coincidență și cu toții au răsuflat ușurați. Ziaristul a pus la dispoziţia federaţiei dovezile, iar administratorii cimitirului, convingându-se, au dispus refacerea pietrei tombale, mormântul devenind obiectiv turistic. Marius Mircu, Israel Marcus pe adevăratul lui nume, povestește toată întâmplarea în cartea sa ”Filantropia, un cimitir plin de viaţă” …
În Germania, sunt evitate referirile la dictator şi la perioada sa. De exemplu, este o problemă pentru cei care au ca iniţiale S şi S! Aşa cum, după Revoluţie, un biet soldat suferea, rănit, în spital la Bucureşti, pentru că îl chema … Ceauşescu!

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: General :: News{stiri}-
Help-Youcreează un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Discuții recente