Bine ati venit pe comunitatea noastra HelpYou !!!
Echipa staff a forumului si a Metin2UniteD va ureaza o zi buna!!
Forum creat de Rudy.SHF

!nr3gistr3azat3 !!!


Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.


Copyright©Alig2011
 
AcasaPortalÎnregistrareConectare

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu

Administrator
Rudy
Rudy
Administrator

Posts : 405
Reputation : 84
Join date : 10/04/2011
Age : 24
Location : La PC

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
http://helpyouforever.tk

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
MesajSubiect: Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Alarm-10Vin Apr 22, 2011 1:29 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Machu Picchu (Quechua: Machu Pikchu [ˈmɑtʃu ˈpixtʃu], "Old Peak") is a pre-Columbian 15th-century Inca site located 2,430 metres (7,970 ft) above sea level.[1][2] It is situated on a mountain ridge above the Urubamba Valley in Peru, which is 80 kilometres (50 mi) northwest of Cusco and through which the Urubamba River flows. Most archaeologists believe that Machu Picchu was built as an estate for the Inca emperor Pachacuti (1438–1472). Often referred to as "The Lost City of the Incas", it is perhaps the most familiar icon of the Inca World.
The Incas started building the "estate" around AD 1400 but abandoned it as an official site for the Inca rulers a century later at the time of the Spanish Conquest. Although known locally, it was unknown to the outside world before being brought to international attention in 1911 by the American historian Hiram Bingham. Since then, Machu Picchu has become an important tourist attraction.
Since the site was never known to the Spanish during their conquest, it is highly significant as a relatively intact cultural site. Machu Picchu was declared a Peruvian Historical Sanctuary in 1981 and a UNESCO World Heritage Site in 1983.[2] In 2007, Machu Picchu was voted one of the New Seven Wonders of the World in a worldwide Internet poll.
Machu Picchu was built in the classical Inca style, with polished dry-stone walls. Its three primary buildings are the Intihuatana, the Temple of the Sun, and the Room of the Three Windows. These are located in what is known by archaeologists as the Sacred District of Machu Picchu. In September 2007, Peru and Yale University almost reached an agreement regarding the return of artifacts which Yale has held since Hiram Bingham removed them from Machu Picchu in the early 20th century. In November 2010, a Yale University representative agreed to return the artifacts to a Peruvian university.[3]

Administrator
Rudy
Rudy
Administrator

Posts : 405
Reputation : 84
Join date : 10/04/2011
Age : 24
Location : La PC

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
http://helpyouforever.tk

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
MesajSubiect: Re: Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Alarm-10Vin Apr 22, 2011 1:30 pm

Ruinele orașului Machu Picchu, redescoperite în 1911 de către arheologul Hiram Bingham, sunt unele dintre cele mai frumoase și enigmatice locații străvechi din lume.În timp ce incașii in mod sigur foloseau vârful muntelui (2761,50 m înălțime), ridicând sute de structuri de piatră începând cu anii 1400, legendele și miturile indicau faptul că Machu Picchu (însemnând "vechiul pisc" în limba Quechua), adorat ca un loc sacru din cele mai vechi timpuri. Oricare ar fi originile sale, incașii l-au transformat într-un mic (5 mile pătrate), dar extraordinar oraș.
Invizibil de dedesubt și complet natural limitat, înconjurat de terase agricole suficiente pentru a hrăni populația, și irigat de izvoare naturale, Machu Picchu pare să fi fost folosit de incași ca un oraș ceremonial secret.610 metri deasupra, gălăgiosul râu Urubamba, norul înfășoară ruinele palatelor, băilor, templelor, hambarelor și a în jur de 150 de case, toate într-o remarcabilă stare de conservare. Aceste structuri, săpate în granitul din vârful muntelui sunt minuni atât arhitecturale cât și estetice. Multe dintre cărămizile cântărind 50 de tone sau chiar mai mult sunt atât de precis sculptate și unite cu atâta exactitate, încât îmbinările fără mortar nu permit nici măcar unei lame de cuțit să intre printre ele. Se știu puține lucruri despre utilizările sociale sau religioase ale orașului în vremurile incașilor. Scheletele a 10 femei și ale unui bărbat duc la presupunerea că acest sit ar fi putut fi un sanctuar pentru pregătirea preoteselor și/sau a mireselor nobilimii incașe.Oricum, examinarea ulterioară a oaselor a dezvăluit un număr egal de oase masculine, ceea ce indică faptul că Machu Picchu nu era exclusiv un templu pentru femei.
Patru secole au fost necesare pentru descoperirea unei fantastice fortărețe ascunse printre piscurile de 4000 de metri ale anzilor peruvieni. Nu i se cunoaște adevăratul nume, ce destinație avea și de ce a fost părasită de bastinași în secolul XVI, fară a fi atacată de conchistadori. A scăpat neobservată de europeni până în secolul al XX-lea, când a primit și numele de Machu Picchu.
În secolul al XII-lea, enigmatica populație ce-și spunea Inca (Fii Soarelui) cucerea un vast teritoriu în nordul și vestul Americii de Sud, venind de undeva din zona meridională a continentului - nu se știe nici acum cu precizie de unde. Desi nu erau la fel de razboinici si necrutatori ca aztecii, incasii au cucerit nu mai putin de 500 de civilizatii amerindiene.
Nu s-au impus prin cultura (nu cunoșteau nici o scriere) caci acestia transmiteau mesaje printr-un sistem de noduri si lungimi ale sforilor ( ce nu este inca cunoscut ), ci printr-o temeinică, chiar spartană organizare social-legislativă. Dar, mai presus de toate, aveau "obsesia" construcțiilor de drumuri pavate și de cetați-fortarețe (inclusiv în junglă) menite să reziste veșnic în fața oricărui inamic. Capitala incașilor, Cuzco, era - arhitectural - comparabilă cu Roma cezarilor. Dar la numai 130 de kilometri de Cuzco, printre crestele andine, se afla cetatea Machu Picchu.
Gasită abia în 1911, această citadelă a fost concepută ca un labirint citadin inexpugnabil. La peste 4000 de metri, lemnul era o raritate și totul a fost durat în piatră: terase, fotificații, palate regale, locuințe simple, bazine de acumulare a apei de ploaie, cărămizi, piețe și un sofisticat sistem de parcele agricole pentru cultura principală, porumbul. Totul se încadrează într-un plan urbanistic aparent "întortocheat", menit să deruteze eventualii invadatori. Este un unicat arhitectural impresionant și abia fotografiile făcute din avion i-au pus în evidență toate însușirile.
De fapt, ceea ce îi frapează cel mai mult pe cercetătorii istoriei amerindienilor este incredibila coincidența dintre opera mitică a lui Dedal ("inginerul" care a construit Labirintul de încarcerare a Minotaurului, sau, în altă variantă, palatul-labirint al regelui cretan Minos din Knossos). Labirintul Machu Pichu reflectă la randu-i simbolul vieții pline de meandre și în care drumul nu duce niciodată înapoi, ci mereu înainte, spre moarte. Inspirat din spiralele scoicilor (așa cum afirma poetul grec Theodorides), Labirintul - fie el amerindian, grec sau egiptean (cel al reginei Hawara din Krokodilopolis, de exemplu) - are deci conotația luptei cu timpul, el este adevăratul prizonier.
Si înca o enigma: rețelele de drumuri făcute de cei care nu au cunoscut roata! 16.000 de km de drumuri pavate (a doua, ca lungime, dupa rețeaua romană de 90 de mii de km), inclusiv poduri suspendate în zonele mlăștinoase și nisipoase! De ce acest efort de tăiere de "autostrăzi" în coastele anzilor, dacă incașii nu au avut vehicule, necunoscând roata? Nu lipseau borne indicatoare din 7 in 7 km și locuri de odihnă din 20 în 20 de km. Ideea utilizării drept piste de aterizare-decolare a fost avansată de foarte mulți cercetători, dar nu există dovezi credibile... nu înca... Nici un drum special amenajat nu ducea către Machu Picchu. Această enclavă (probabil a preoților, putând adăposti doar 500 de persoane) există parcă în afara timpului și spațiului, ascunzând mistere încă de nepătruns.

Administrator
Rudy
Rudy
Administrator

Posts : 405
Reputation : 84
Join date : 10/04/2011
Age : 24
Location : La PC

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
http://helpyouforever.tk

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
MesajSubiect: Re: Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Alarm-10Vin Apr 22, 2011 1:30 pm

Un fabulos oraș incaș

În inima unui lanț de munți acoperiți de un dens covor vegetal, Machu Picchu domină de mai bine de cinci veacuri îngusta și adânca vale a râului Urubamba.Acest cadru natural excepțional a făcut din cetatea incașă situl cel mai spectaculos din vechiul Peru. Inalțat pe la 1450 de suveranul incaș Pachacuti, Machu Picchu a fost în chip brutal abandonat de locuitorii săi în 1572, apoi uitat. A fost redescoperit în 1911 de istoricul Hiram Bingham, ale cărui teorii asupra sitului s-au bucurat multă vreme de autoritate. Machu Picchu numără cam 200 de clădiri, cel mai adesea în formă de patrulater, care nu au, în general, decât un singur etaj și nici o despărțitură interioară. Construcțiile cele mai marcante sunt Torreon, sau observatorul astronomic în formă de semicerc, folosit pentru determinarea datelor importante ale calendarului și Intihuatana, sau cadranul solar. Micul oraș poate găzdui între 500 și 1.000 de persoane, cifră modestă dacă o comparăm cu cei 200.000 de locuitori pe care îi număra, fară îndoială, pe atunci Cuzco, capitala.
[modificare]

Administrator
Rudy
Rudy
Administrator

Posts : 405
Reputation : 84
Join date : 10/04/2011
Age : 24
Location : La PC

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
http://helpyouforever.tk

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
MesajSubiect: Re: Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Alarm-10Vin Apr 22, 2011 1:31 pm

Un oras intr-o natura imblanzitaSplendoarea Machu Picchu-lui
Sub conducerea arhitectilor si sefilor de santier in serviciul statului incas,lucratorii din cariere,cioplitorii in piatra si zidarii profesionisti construiesc noul oras. Ei sunt secondati de muncitorii salahorii recrutati dintre taranii supusi corvoadei,munca fortata in serviciul statului.Pe versantul de est din Machu Picchu ('’Vechiul Varf’’),muncitorii fac enorme lucrari pentru a adapta orasul la mediul natural.Ei ridica ziduri de sustinere si amenajeaza multiple terase in cele doua sectoare,agricol si urban,pe care le are orasul.Mai multe incinte cu ziduri inalte apara orasul. In zona agricola,muncitorii instaleaza in plus canalizari pentru irigatie si transporta pe terase cantitati enorme de pamant necesare culturilor.In climatul tropical,muntele,transformat in gradina,raspunde nevoilor alimentare ale populatiei. Deasupra teraselor agricole,constructorii incasi ridica sectorul urban.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Administrator
Rudy
Rudy
Administrator

Posts : 405
Reputation : 84
Join date : 10/04/2011
Age : 24
Location : La PC

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
http://helpyouforever.tk

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
MesajSubiect: Re: Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Alarm-10Vin Apr 22, 2011 1:31 pm

Mari constructori

Pentru a construi orașul, supușii împaratului Pachacuti s-au aprovizionat cu piatră din munții de granit de la Machu Picchu. Lucrătorii au desprins blocurile cu ajutorul unor pene de lemn umezite, așezate la intervale regulate după contururile blocului. Prin dilatare, lemnul făcea ca stânca să se crape. Pietrele au ajuns apoi pe șantier pe sănii urcate de-a lungul unor drumuri de pământ bătătorit, unde au fost trase pe trunchiuri de lemn cu coaja curățată, cu ajutorul frânghiilor. Pe șantier, cioplitorii în pitră au preluat ștafeta și le-au modelat cu unelte din bronz, dălți și percutoare de piatră dură. Extrem de riguroși, aceștia au ajustat perfect blocurile, dând astfel o mare soliditate zidurilor care au rezistat cutremurelor de pământ. Au obținut șlefuirea finală frecând blocul cu nisip. Această finisare a fost rezervată celor mai importante edificii din Machu Picchu, cum ar fi templele sau observatorul astronomic. Pentru a așeza materialele la locul potrivit, zidarii au folosit platforme de pământ pe care le-au înălțat în același timp cu zidul în construcție. Edificiile modeste au fost făcute din pietre grosolan cioplite, îmbinate într-un mod mai puțin regulat și legate între ele printr-un mortar gros făcut din argilă.

Administrator
Rudy
Rudy
Administrator

Posts : 405
Reputation : 84
Join date : 10/04/2011
Age : 24
Location : La PC

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
http://helpyouforever.tk

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
MesajSubiect: Re: Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Alarm-10Vin Apr 22, 2011 1:32 pm

Izolat în Anzi[modificare]Un imperiu efemerSuveranul Pachacuti, mare cuceritor, a întemeiat Imperiul incaș pe la 1440. Acesta a atins apogeul spre 1490. S-a întins, la vremea respectivă, din Columbia, la Nord, până în centrul statului actual Chile, la Sud și cuprindea Ecuador, Peru, Bolivia si Nord-Vestul Argentinei. Capitala era Cuzco, în Sudul Peru-ului. În 1532, spaniolii, sub conducerea conchistadorului Francisco Pizarro, au pus stăpanire peste acest imperiu care a durat mai puțin de 100 de ani. L-au trimis la moarte pe incașul Atahualpa și și-au însușit fabuloasele lui comori. În 1536, fratele vitreg al acestuia, Manco Capac, a preluat comanda răscoalei împotriva invadatorilor. După un zadarnic asediu al orașului Cuzco, el s-a retras în munții și pădurile de nepătruns ale regiunii Vilcambamba, capitala ultimului focar de rezistență. ’’Imperiul Vilcambamba’’ și-a găst sfârșitul prin invazia armatei spaniole, în 1572 și executarea ultimului suveran, Tupac Amaru. Machu Picchu, care făcea parte din regatul Vilcambamba, a fost cucerit, iar locuitorii săi l-au abandonat la aceeași data, in mod misterios.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Administrator
Rudy
Rudy
Administrator

Posts : 405
Reputation : 84
Join date : 10/04/2011
Age : 24
Location : La PC

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
http://helpyouforever.tk

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
MesajSubiect: Re: Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Alarm-10Vin Apr 22, 2011 1:32 pm

Localizarea presupusa a orasului pe harta
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Administrator
Rudy
Rudy
Administrator

Posts : 405
Reputation : 84
Join date : 10/04/2011
Age : 24
Location : La PC

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
http://helpyouforever.tk

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
MesajSubiect: Re: Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Alarm-10Dum Iul 10, 2011 12:38 pm

a trecut o perioada de lunga durata de la post

topic inchis=>rezolvat


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Continut sponsorizatDisparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty

Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Empty
MesajSubiect: Re: Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Disparitia Marelui Oras Aztek Machu Picchu Alarm-10


Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: General :: Discutati-
Help-YouForumgratuit.ro | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Discuții recente